Начало / Фотография / Снимки за WEB – Resampling

Снимки за WEB – Resampling

Снимки за Web

Pixel dimensions е общия брой на пикселите, по ширина и височина на изображението. Резолюцията е чистотата на детайла в растерно изображение и се измерва в пиксели на инч (PPI). Колкото повече пиксели на инч, толкова по-голяма разделителна способност. Обикновено, изображение с висока разделителна способност се получава по-добро качество на изображението отпечатани снимки.
За монитори резолюцията е 72 ppi а смартфоните гонят качеството на хартията(от 240 ppi нагоре)

Снимки за Web (1)
Проблемът е размера на снимката и неговото намаляване(Resampling). Социалните мрежи(Facebook, Google+) за да пестят трафик и дисково пространство, намаляват снимките на около 2000 x 1000 пиксела с ниско JPG качество и влошават качеството. Ако снимките са под тези размери снимките няма да претърпят изменения. Затова вие трябва да намалите размера им за да останат на качеството, което вие сте преценили.

Във Photoshop след цветовата корекция отивате на меню Image > Image Size. Отваря се диалоговия прозорец за корекция на размера.
Изключвате Resample и сменяте Resolution на 72 (аз това не го правя защото видео-драйвера е достатъчно „умен“ а и снимките може да се гледат на телефони) след това включвате Resample и коригирате размера (аз избирам дължина 1280, той запазва пропорцията по височина). От падащото меню най-долу избирате метода по който да се намаляват снимките. Там има няколко сценария, които дават различен резултат в зависимост от това дали ще увеличавате или намалявате изображението. Аз ползвам Bicubic Sharper.
По подразбиране този метод се настройва от Меню – Edit – Preferences – General

Снимки за Web (2)

 

Етикети:

Относно Георги Ангелов

Имейл: admin
Виж всичко от: Георги Ангелов

Вашият коментар

Нагоре